måndag 11 maj 2009

Doppresent

I helgen döptes en liten kille som fick den här draken i present. Här kan man läsa hur jag gått tillväga tidigare när jag sytt gosedjur. Nedan följer resans gång i bilder.
Har här ritat av och klippt ut mönstret på "Stor drake". Mönstret är köpt på Kalikå.
Ritade av konturerna med hjälp av en blå tuchpenna på dubbelvikt velourtyg. Kontrollerade tygriktiningen. Observera att jag ändrade ansiktsformen på draken. Tog bort munnen då jag tycker draken är mycket sötare utan. Här kan ni se en stor drake jag sytt med mun.
Har här sytt i konturen med svag sick-sack (0,5) och stygnlängd 2,5. Klippte sedan ut delarna. Klippte små jack i alla inåtgående vinklar i ryggfenan, vid halsen och fingrarna.
Sydde fast håret på huvud och svans för att sedan vända på alla delarna. Sydde en ryggsöm utefter ryggfenan innan jag stoppade kroppen. Som ni ser på bilden kommer håret från en gardinfrans, dessa var ju moderna en gång i tiden att ha på gardinen.
Har här stoppat alla delarna med vadd samt sytt igen öppningarna. Svansen syr jag fast utan att sy igen öppningen då jag tycker det blir finare så i slutändan.
Sydde sedan fast alla delarna och broderade sedan dit ögonen.
Och den stora draken är färdig!

3 kommentarer:

Minelo sa...

Vilken jättefin drake, såg mjuk och härlig ut!
Den kan han nog komma att gilla i många år!

Anonym sa...

O så fin han var då....står i hörnet av sängen vid kudden =)
Nu väntar vi bara på storken som ska komma åsås.
kram

The Hedmans sa...

Så härlig drake!
Du är helt klart ett proffs på såna där. :o)
Kramar