fredag 4 september 2009

Köksgardin

Nu har vi bott in oss lite mer i huset och känt efter vad vi vill ha för gardin i köket. Det blev en gardin med mönstret Unikko från Marimekko som vi även haft i tidigare bostad. Kanske låter lite tråkigt att välja likadant tyg igen men jag tycker så mycket om det här mönstret och har ännu inte tröttnat på det så beslutet var lättfattat.
Den gamla gardinen var ordentligt solblekt och alldeles för kort för köksfönstret i huset så jag fick sy en ny gardinkappa av nytt tyg. Gardinens mått blev 320 x 70 cm och den sträcker sig över tre fönster som är bredvid varandra. Den tidigare köksgardinen skulle bara täcka ett fönster i lägenheten och var då betydligt mindre. Nu när kappan är så lång framhävs mönstret i tyget på ett helt annat sätt än tidigare. Gardinkappan blev så otroligt snygg (mycket tack vare mönstret) och jag kan faktiskt inte bli nöjdare, det är verkligen en fröjd att sitta i köket och titta på den nya fina gardinen.
Jag kantade Marimekkotyget nertill med ett svart snedslåband. Baksidan av tyget ser ganska tråkigt ut vilket gjorde att jag fodrade Marimekkotyget med svart bomullstyg, från utsidan ser det nu ut som att vi har en svart gardin. Jag sydde bara fast det svarta tyget upptill i kappan men tanke på framtida tvättar då tyget kanske krymper olika mycket. Vill nämligen inte riskera att gardinen ska bli knölig.

1 kommentar:

Anna, Tvillingtand sa...

Så smart med fodringen! Gardinen ser jättefin ut!