måndag 27 september 2010

Överkast


Nu har det äntligen blivit färdigt, vårt nya överkast. Trodde inte jag skulle hinnan klart med det innan bebisen tittade ut men med facit i handen så har jag haft gott om tid på mig (är tydligen en expert på att gå över tiden...). Hade en bild i huvudet på ett ungefär hur överkastet skulle se ut när det blev färdigt. Resultatet blev så mycket bättre än den bilden tycker jag. Helt ärligt så kan jag faktiskt inte bli nöjdare.

Överkastet är sytt för att passa vår säng som är 180 cm bred x 210 cm lång. Rutorna valde jag att ha ganska stora, 25 x 25 cm med viss bortfall då overlocken kapar lite i kanterna när lapparna sys ihop. Sydde ihop lapparna med fyrtrådig overlocksöm vilket gjorde att även baksidan på överkastet blev fint. Detta gjorde bland annat att jag valde att inte fodra överkastet. Baksidan blev snygg och då jag bara använt mig att tjockare bomullstyger från IKEA blev bra tyngd i det utan fodring.

Den svarta sängstommen på bilden är också hemmagjord, ett obloggat projekt som jag och sambon gjorde tillsammans i somras. Vi klädde in en ca 2 cm bred spånskiva i tjockare plattvadd med hjälp av en häftpistol för att sedan spänna över ett vanligt svart bomullstyg som vi även fäste med häftpistolen. Superenkelt att göra och det är lätt att ändra tyget om man tröttnar på det.

5 kommentarer:

MiMeLin sa...

Vilket läckert överkast!

Helen sa...

Supersnyggt!

MadebyMammaMia sa...

Jösses vilket snyggt överkast:) Snacka om att bli sugen att sy ett sådant, vi ska snart flytta, måste ta mig en stark funderare om inte sy något liknande fast med andra färger. Får man fråga hur många rutor du har vågrätt och lodrätt?

SWiSWi sa...

Tack :)
Det är 12 rutor både vågrätt och lodrätt.

Hanna P S sa...

Hur fint som heslt! Lite annorlunda med bara svartvitt.