tisdag 15 december 2009

Luciakrona

Mönstret till den här Luciakronan kommer från Kalikå. Jag köpte mönstret redan i somras när jag besökte deras butik i gamla stan i Stockholm. Tänkte redan då att dottern skulle bli så söt som en liten Lucia och jag såg framför mig hur fint det skulle bli. Men när kronan blev klar och dottern var klädd i det vita klänningen vägrar hon ha den på huvudet. Jag tror att kronan satt på i max 10 sekunder åt gången. Nu har vi en krona i alla fall och vi hoppas att den får sitta kvar lite längre nästa år.

Kronan är sydd av velour från tyg gömmorna. Enligt mönstret skulle man brodera vekar i ljuslågan men det hoppade jag över. Jag tog även rött sidenband och lindade runt det gröna, istället för röd velour som man skulle klippa tunnt och linda runt. Velour dammar ju så mycket när man klipper i det så ett rött sidenband är verkligen att rekommendera i detta fall.
Här ser ni dottern spatserandes runt i det lite för långa klänningen, lägg märke till hennes lilla hand som snart tar bort kronan från huvudet. Hoppas på bättre tur nästa år.

3 kommentarer:

Anna, Tvillingtand sa...

ÅÅ så fin den var! Och så fin din dotter var i den! Om min tott hade varit en tjej hade han garanterat också fått haft en sån på huvudet =)

Anonym sa...

ÅÅ vilken söt lucia.
Mormor och Morfar

Helena sa...

Vilken jättefin luciakrona! Hoppas att den får sitta på nästa år ;-)