torsdag 5 november 2009

Mössor

I mina hemtrakter kom säsongens första snö i går kväll vilket jag tycker är så mysigt. Visserligen smälter snön bort så fort den nuddar asvalten men gräsmattorna är täckta av ett tunnt, svalt och vitt snötäcke. Snön gör mig påmind av att julen snart är här. På lokala ortens IKEA är julskyltningen klar, i en av huvudstadens IKEA var julskyltningen redan igång i början av oktober. Jag har inte börjat pynta här hemma än men jag har nu sytt de första julklapparna till några beställare.

Material: Brunt molntyg från Jnydesign. Elefant- och flodhästtyg från Jofotex.

Mönster: Efter mycket letade på internet efter ett mönster till mössa kom jag slutligen fram till att rita ett eget mönster. Inspiration har jag bland annat hittat hos alvinea och Made by me. Mössorna på bilden är sydda i fyra olika storlekar: bebis, 1 år, 2 år och 3 år.

Reflektion: Härligt att få sy många mössor i alla dessa härliga retrotyger. Så roligt att äntligen få sätta saxen i det röda elefanttyget som jag gillar så mycket. Tyckte att en mössa i det tyget blev så söt att jag bara var tvungen att sy en likadan till dottern när jag ändå var igång. Det var riktigt mysigt att få sy en liten bebismössa, den blir ju lite så där extra söt bara för att den är så liten och man glömmer ju så fort hur stor en nyfödda faktiskt är.

4 kommentarer:

alvinea sa...

Visst är det skönt att vara ute i god tid med lite beställningar! Fina mössor, roligt att du haft lite nytta av min beskrivning!

Anonym sa...

Mycket fina mössor!
Kram P

The Hedmans sa...

Så fina mössorna var. Såg dem live igår.
Kramar

Anonym sa...

Mössorna är hlt underbara och uppskattades mycket av gudsonen(s föräldrar ; )
/Sara