måndag 23 november 2009

Ettårskalasklänning

För ett år sedan såg en liten tjej dagens ljus för första gången och idag fyller hon, min underbara dotter, ett år. Tänk att tiden kan gå så fort.

Planen inför dotterns kalas var att hon skulle ha en SWiSWi klänning på sig, alltså en klänning sydd av mig. Jag började sy den här klänningen för länge, länge sen för att verkligen vara ute i god tid. Jag valde även tyget med mycket omsorg. Men som nämnt tidigare så går ju tiden fort ibland och så även nu vilket gjorde att jag inte blev helt klar med den förenst på självaste kalasdagen. Det betyder ju också att jag provade klänningen på dottern för första gången på kalasdagen.

Är verkligen jättenöjd med tyg kombinationen och klänningen i sig men det visade sig att den var på tok för stor även fast mönstret var anpassad till en ettåring. Till och med sambon reagerade på storleken och vi konstaterade snabbt att dottern inte kunde ha den på sig på kalaset. Istället fick hon ha klänningen som var tänkt att ha på jul. Så här ser ni resultatet på vad som var tänkt att vara min dotters ettårskalasklänning.Material:
Kanintyg från Åhléns. Prickigt tyg från Ohlssons. Rutigt tyg second hand. Knappar från gömmorna.

Mönster:
Ettårskalasklänning från boken Baby cool (Lindén Ivarsson, Sandström Hallberg). Mönstret finns bara i en storlek, ett år. Sydde knappar istället för dragkedja i ryggen.

Reflekterar:
Surt och klantigt av mig att sy klänningen i sista minut, det är verkligen inget att rekommendera men jag får givetvis skylla mig själv att det blev som det blev ;) Jag tycker det är riktigt tråkigt att de flesta mönster som finns till barn har så konstig passform. Galet bred i detta fall. Varför är det så? Kan förstå att äldre mönster har annorlunda passform pga modet då och nu men Baby cool är ju från 2000-talet. Hmmm!
Det som är bra är att vi nu förhoppningsvis har en kalasklänning redo för nästa år vilket gör att jag kanske slipper paniksy något i sista minut ;)

4 kommentarer:

LillaBarn sa...

Vilken underbar klänning... Synd att den var för stor, men hon växer nog snart i den. Ettåringar växer ju så det knakar...Säljs kanintyget fortfarande på Åhlens? Jag bor i Australien, men kan nog höra med min moster om hon har lust att köpa nån meter (om det nu fortfarande säljs förståss)

SWiSWi sa...

Jag tror tyvärr inte att kanintyget finns kvar på Åhléns. Köpte själv tyget för över ett år sedan och har inte sett det ute i handeln sen dess.

Sara sa...

Det mönstret är verkligen galet (men fin klänning du fått till :-) )
Sydde också en klänning efter samma mönster till när min snutt fyllde ett, kan nästan ha den nu och då fyller hon snart 3! så göm klänningen så du inte hinner tröttna på den (som jag gjort efter att den legat i garderoben två år snart...)

SWiSWi sa...

Tack för tipset Sara. Ska genast lägga klänningen i garderobens "växa i" hylla ;)