måndag 19 oktober 2009

Amigurumi

På syfestivalen i Kistamässan fanns det massa spännande och roliga saker att kika på. Bland annat kom jag hem med massa nya tyger som jag än inte hunnit sätta saxen i. På mässan besökte jag även montern där man kunde prova att virka amigurumi och det blev jag bara så inspirerad av att testa. Jag har inte virkat sedan syslöjden i grundskolan så det var riktigt roligt att se om mina kunskaper i virkning fanns kvar vilket de fanns som ni kan se på bilden. Det var lite ringrossligt i början men sen fick jag upp en riktigt bra fart. Visst ser kakfatet lite smarrigt ut?

Amigurumi är japanskan för virkade eller stickade och stoppade leksaker. Jag hade aldrig tidigare hört talas om detta samlingsnamn. Här kan ni fördjupa er lite mer om vad just en amigurumi är för något. På den här hemsidan kan man bland annat köpa mönster till de här fem sorters kakorna som jag har virkat, det finns även två gratismönster att ladda ner. Kakorna har jag virkat i 100% bomullsgarn.

4 kommentarer:

F . A . E sa...

Smarrigt:-)

Anonym sa...

Ser gott ut ;)
/Emma

Veronika sa...

Häftigt!
har läst din blogg ett bra tag nu, kul med sytips, dock är jag själv inte superduktig på att sy men det r alltid kul att se dina kreationer. jag syr hundhaslband that's it.. har två små hundar...

Helen sa...

Sådana där vill jag tävla om! :D