tisdag 22 februari 2011

Namndregglis


Min yngsta dotter har börjat dreggla otroligt mycket den senaste tiden så jag passar på att fylla på dregglisförrådet med fler dregglisar. Denna gång har jag gjort textiltryck med döttrarnas namn på varsin dregglis. Ja, stora dottern som är två år ville ju såklart också ha en scarf med namn på när hennes syrra skulle få en. Dregglisarna är fodrade med svart fleece på baksidan.

måndag 14 februari 2011

Lampskärm


I höstas när jag var i norrland fyndade jag två likadana röda lampfötter på en loppis. Lampfötterna kommer från IKEA och enligt säljaren är de troligtvis köpta någongång på 70-talet. Döttrarna ska få en varsin i sitt rum är det tänkt.
På en annan lokal loppis hittade jag en passande lampskärm som jag klädde om i ett jättefint tjejigt tyg som en kompis tipsade om. Tyget är köpt i nyskick från Tradera, det påminner om en viss tapet sägs det. Längst ner på lampskärmen klistrade jag dit en cerise bollfrans. Hade helst velat ha en bollfrans i turkost men då jag inte hittat någon återförsäljare som har bollfrans i den färgen får jag nöja mig med cerist.

Bollfransen är från Panduro. Stoff och stil säljer också bollfrans fast där kallas det för ponponband. Någon som vet annan återförsäljare av bollfransar?

Så här såg lampskärmen ut innan renoveringen.