måndag 27 september 2010

Överkast


Nu har det äntligen blivit färdigt, vårt nya överkast. Trodde inte jag skulle hinnan klart med det innan bebisen tittade ut men med facit i handen så har jag haft gott om tid på mig (är tydligen en expert på att gå över tiden...). Hade en bild i huvudet på ett ungefär hur överkastet skulle se ut när det blev färdigt. Resultatet blev så mycket bättre än den bilden tycker jag. Helt ärligt så kan jag faktiskt inte bli nöjdare.

Överkastet är sytt för att passa vår säng som är 180 cm bred x 210 cm lång. Rutorna valde jag att ha ganska stora, 25 x 25 cm med viss bortfall då overlocken kapar lite i kanterna när lapparna sys ihop. Sydde ihop lapparna med fyrtrådig overlocksöm vilket gjorde att även baksidan på överkastet blev fint. Detta gjorde bland annat att jag valde att inte fodra överkastet. Baksidan blev snygg och då jag bara använt mig att tjockare bomullstyger från IKEA blev bra tyngd i det utan fodring.

Den svarta sängstommen på bilden är också hemmagjord, ett obloggat projekt som jag och sambon gjorde tillsammans i somras. Vi klädde in en ca 2 cm bred spånskiva i tjockare plattvadd med hjälp av en häftpistol för att sedan spänna över ett vanligt svart bomullstyg som vi även fäste med häftpistolen. Superenkelt att göra och det är lätt att ändra tyget om man tröttnar på det.

torsdag 23 september 2010

Tvillingar!


Fick en beställning på dreggelscarf till tvillingtjejer. Jag fick fritt välja tyg och här ser ni resultatet. Dregglisarna är sydda efter eget mönster i rött molntyg från JNY design och baksidan är i naturvit fleece från Ohlssons. Pricken över i:t är ju nya namnbanden tycker jag :)

tisdag 21 september 2010

En liten Olivia...


... föddes för ett par veckor sedan. Stort grattis till föräldrarna!
Alla mina vänner som får barn nu i höst får tjejer. Undrar om jag då kommer få killen?!? Nyfiken ;)

fredag 17 september 2010

Nya namnband


I dag kom de äntligen, mina nya namnband. Mina gamla namnband hade tagit slut så i slutet på augusti passade jag på att beställa nya här. Tidigare i veckan fick jag reda på att namnbanden hade fastnat i tullen vilket förklarade den långa leveranstiden. Men nu när de har kommit kan jag namna lite saker som jag planerat hinna göra innan bebisen kommer, helt perfekt! Är även mycket nöjd med mitt färgval på namnbanden, det är kul med lite förnyelse.

onsdag 15 september 2010

Lapptäcke


Ett av mina kommande projekt är att sy ett nytt överkast till dubbelsängen och ett överkast till dotterns blivande säng. Har den senaste tiden "samlat" ihop tyger och har nu börjat klippa ut lappar till överkastet då det ska bli ett lapptäcksöverkast. Innan jag börjar på överkastet till dubbelsängen har jag nu övningssytt ett mindre täcke till den kommande bebisen. De mönstrade tygerna kommer från IKEA, baksisan av lapptäcket har jag fodrat med svart mjuk fleece från Ohlssons. Tycker nu det ska bli riktigt spännande att få börja sy på det nya överkastet till dubbelsängen. Vi får dock se om jag hinner klart med det innan bebisen kommer ut.

måndag 13 september 2010

Sittdyna till P&T


Under förmiddagen idag har jag roat mig med att sy en sittdyna till den nya barnvagen. Kommer snart ha två barn under två år och har därför köpt en syskonvagn. Det blev en Phil & Ted sport. En sak som jag saknade på den vagnen var att det inte fanns sittdynor att köpa till så därför har jag sytt en själv, till syskonsitsen. Tycker att vagnen blir lite mer ombonad med något mjukare att sitta på. Vädret går ju även mot kallare tider så att ha ett tjockare lager från undersidan av vagnen skadar ju inte heller direkt. Kommer även sy en matchande sittdyna till "stora" sitsen när inte cocoonen/mjukliften längre behöver används.

Sittdynan är sydd i det underbart snygga molntyget designat av Gunilla Axén. Undersidan består av svart fleece. Jag fodrade dynan med tjockare plattvadd så att den skulle bli mjukare och gosigare att sitta på. Jag sydde stora knapphål som jag sprättade upp till selet så att det fortfarande kan användas. Dynan är även vändbar så vid kyligt väder kan man vända fleecesidan upp. Är riktigt nöjd med resultatet!

fredag 10 september 2010

Systermatchning!


Jag kommer nog aldrig tröttna på det här molntyget från JNY design. Tycker att det är så underbart sött. Nu har jag sytt matchande klänningar till en liten nyfödd tjej och hennes storasyster. Jag kan erkänna att jag börjar bli mer och mer nyfiken på vem det är som bor inne i min mage nu. Vill gärna sy en syskonmatchning till dottern och den lill* med.

söndag 5 september 2010

Nummer sju!

För drygt tre veckor sedan föddes en liten Vimla, nummer sju i syskonskaran. Stort grattis till föräldrarna!

Har inte riktigt hunnit sy så mycket på min Babylock den senaste tiden då renovering av huset nästan har tagit all vår lediga tid. Men nu kunde jag inte låta bli att sy en dreggelscarf på den. Trodde det skulle vara ganska snabbt gjort att sy en dregglis men det tog mycket längre tid än planerat. Sömmarna på min provlapp blev nämligen jättefula och innan jag listat ut vad felet var blev jag för en stund väldigt besviken på mitt inköp av Babylock som har automatisk trådspänning och allt för att förenkla syningen. Men tillslut visade det sig att det inte var något fel alls på maskinen utan att det bara var min kära dotter som har varit och ändrat på inställningarna. Vilken lättnad ;)