tisdag 26 januari 2010


Senaste tiden har jag sytt gardiner till vårt sovrum. Något som jag tycker är fruktansvärt tråkigt men det blir ju så fint när de sedan hänger på plats och det är väl det som gör att jag står ut med att sy dem.

Något som är roligare att sy är bland annat bokstäver. Dessa bokstäver sydde jag för länge, länge sen och har av någon anledning glömt bort att blogga om dem förenst nu. Ägaren till bokstäverna är vinnaren av den senaste tävlingen jag hade i slutet på förra året. Vinnaren fick välja sex valfria bokstäver i valfri färg och resultatet ser ni på bilden. Sött!!!

Bokstäverna är sydda i velour från Ohlssons och mönstret har jag ritat själv.

onsdag 13 januari 2010

Första försöket!

Jag har länge viljat testa att sätta fast tryckknappar på något plagg som jag har sytt. Sydde därför min första dreggelscarf ritat efter eget mönster. Det kändes som ett lagom stort projekt som det inte gjorde något att misslyckas med. På bilden ser ni resultatet som inte blev allför tokigt bortsett från att sömmarna blev otroligt fula samt att den blev för snäv/liten i halsen. Tryckknappen tyckte jag var jättelätt att sätta dit, hade nog förväntat mig att det skulle vara svårare än vad det faktiskt var. Nu ska jag bara se till att få till snygga sömmar och ett mönster i bra storlek. Dregglisen på bilden får dottern ha till sin docka istället för att bära själv.

tisdag 12 januari 2010

Vackra landskap!

Har äntligen fått sätta saxen i det härliga landskapstyget som jag köpte för länge sen när jag besökte Jofotex i Söderköping. Det blev en löstsittande singoallaklänning till en beställare som har en ettårig dotter som inte tycker om åtsittande kläder. Hoppas att den här klänningen blir godkänd av den lilla. Är själv mycket nöjd med resultatet och sömmarna är en fröjd för ögat att titta på :)

Mönster
Har ritat om mönstret som var med i tidningen "Föräldrar och barn" 03-09.
Klänningen är i stl 86/92.

Material
Landskapstyget kommer från Jofotex och är ett nyupptryckt tyg från härliga 70-talet.