onsdag 25 februari 2009

Mantel

Snart kan T 4 år ersätta handduken, som han brukar ha som mantel, med den här istället. Bästa fastern, dvs jag ;) har varit i farten igen och sytt en mantel till brorsans yngsta efter önskemål från minstingen. Applikationen är gjord av gult filttyg och sattes fast med hjälp av vliesofix (hade omöjligt fått dit den snyggt annars).

måndag 23 februari 2009

Kuddfodral

När jag städade i tygsamlingen hittade jag ett kuddfodral som tillhört en soffa jag haft en gång i tiden. Gjorde lite avtryck med dotterns små fötter på ena sidan. På andra sidan skrev jag "Ella 3 mån", för det är hon ju faktiskt idag! Tänkte att det kunde vara ett kul minne för henne att ha sen när hon blir stor. Bebisfötter är ju så söta, tycker jag iaf.
Har inte riktigt vågat mig på att göra avtryck med textilfärg av dotterns händer än. Är handen inte knyten så befinner sig den i munnen...

söndag 22 februari 2009

Singoallaklänning

I senaste numret av tidningen "Föräldrar och barn" fick man med mönster på hur man bla syr en singoallaklänning. Delvis tanke med artikeln var att visa läsarna att man kan återvinna gamla kläder, gardiner och dukar till att skapa något nytt till sina barn. Det är ju så inne att tänka ekologiskt nu!
Självklart nappade jag på idén och har här sytt en singoallaklänning till dottern av ett gammalt påslakan.

Mönster: Från tidningen "Föräldrar och barn" 3-09. Klänningen är sydd i stl 70/bebis.
Mönstret finns även i stl 90/2 år och stl 110/4 år.

Material: Gammalt påslakan.

Bra: Känns mycket bra att kunna värna om miljön! Jättebra mönster som är lätt att ändra på om man tex hellre vill ha långärm istället för kort.

Dåligt: Att det inte är sommar än så dottern kan ha den här fina klänningen ;)

onsdag 18 februari 2009

Välkommen lille T

Den 8 februari föddes en liten Thilo, nummer sex i syskonskaran. Välkommen lille vän!
Den nyblivna sexbarnsmamman skickade ett fint klädpaket till dottern när hon föddes så nu gjorde vi detsamma. Givetvis innehöll paketet lite hemsytt ;)

Omlottbodyn som jag sytt applikation på är från H&M. Bokstäverna är av tyg från IKEA. Den här gången har jag använt mig av vliesofix för att få bokstäverna på rätt plats, ett måste när man ska så fast en applikation. Vliesofixets existens hittade av en slump när jag kollade i "Stoff & Stils" senaste katalog, vilket bra hjälpmedel! Jag sydde fast bokstäverna med satängsöm; längd 0,7 och bredd 2,0. De här bokstäverna ska få dekorera en grön Bugaboo och underhålla små två nyfikna ögon.

torsdag 12 februari 2009

Beställning!

I fredags ringde telefonen, det var min brors dotter T på 6 år som ringde, hon ville nämligen beställa en mysfilt. Hennes lillebror fick ju en mysfilt i höstas (se filt under etiketter) och nu var hon lite svartis på sin bror för att hon själv inte hade en...
Så bästa fastern har nu sytt en mysfilt till den unga beställaren. Filten består av retro kanintyg från Åhléns tillsammans med naturvit fleece från Ohlssons.
Den här gången tvättade jag kanintyget innan jag sydde ihop den med fleecetyget så att den nu redan är färdigkrymp. Bomullstyg krymper ju gärna något vid första tvätten tillskillnad från fleece. Så förhoppningsvis behåller filten samma storlek nu vid tvätt.

måndag 9 februari 2009

Förbättrade!

Jag har sytt om en byxa som hör till en outfit från England. Från början var det resår i midjan som satt åt väldigt mycket, blöjan drogs lätt med ner vilket ju inte är så bra ;) Så jag klippte bort resåren och sydde dit en mudd istället så att byxan hålls på rätt plats!
Byxan blev ju inte bara så mycket snyggare utan också, förhoppningsvis, bekvämare att bära för dottern.

torsdag 5 februari 2009

swiswi modellerna!

De söta systrarna H visar upp swiswi klänningar av två olika modeller.
Dottern visar upp muddbyxan samt tröjan med applikationen.

onsdag 4 februari 2009

Resegym!

Med hjälp av två stolar blev barnvagnsleksaken ett litet babygym under helgens Stockholmsvistelse. Fjossen är med på ett hörn och dottern var mycket nöjd.