tisdag 30 september 2008

Före och efter

Nyligen fyndade jag den här babysittern på en Myrornas i Sumpan för 50 kronor. Gillade dock inte tyget så mycket. Måste erkänna att jag är aningen allergisk mot textilier med små söta saker på, speciellt när det gäller en "möbel" som jag hellre vill ska passa övriga inredning i stället. Såg det som en utmaning att försöka sy om klädseln till ett bättre passande tyg. Detta har jag bland annat sysselsatt mig med idag några timmar.

Jag grejade utmaningen och här ser ni det färdiga resultatet, som jag blev riktigt nöjd med. Det var riktigt roligt att sy en ny klädsel.

Tyget är ett lite tjockare tyg köpt på IKEA, som stuvbit, hade detta hemma sedan tidigare. Baksidan är i svart bomullstyg, även det från IKEA. Var på "Ohlssons" i dag och köpte ett tunnt foder att ha emellan tygerna, svart kantband, midjeband samt spänne till detta.

Skulle gissa på att den nya klädseln till babysittern kostade ca 60-70 kronor i material, med en totalsumma på 110-120 kronor för hela babysittern (samt några timmars pyssel).

söndag 28 september 2008

Namnband

I dag har jag beställt nya namnband :) Förhoppningsvis kommer de att levereras runt den 20 oktober. Fram tills dess använder jag namnbanden jag redan har, dessa kan ni kan se på bilden.

Nya fjossen

Här är den nya fjossen som jag kallar för "Firre fjoss". Den är ca 10 cm lång och prasslar i bakpartiet. "Firre fjoss" har även ett öga på vardera sida.

lördag 27 september 2008

Projektet

Träbocken "Stig" har fått ett nytt utseende.

måndag 22 september 2008

Fjossar

I går skapades de första fjossarna.

En fjoss är en konstig liten filur som små barn kan leka och lära med. Alla fjossar som tillverkas är som människan: UNIK! Det betyder att ingen fjoss kommer att vara den andre lik. Fjossarna är sydda i mjukt velourtyg och varje fjossmodell har en speciell egenskap.

Fjossarna som har hår är en skallra och är ca 15 cm lång.
Fjossarna som påminner om en stjärna prasslar när man klämmer på den.

Har även designat ytterliggare en fjoss men den är inte uppsydd än. Den kommer troligtvis bli tillverkad under veckan, men jag har inte riktigt bestämt mig för vilken speciell egenskap den ska ha än.

Givetvis ingår fjossarna i projektet jag nämnt tidigare.

Hej då sommaren 2008!

Har nu konstaterat att sommaren är slut. Träden börjar bli gula, oranga och röda. För var dag som går faller ytterliggare löv ner på marken och det blir allt mörkare och mörkare ute. Framför oss väntar en grå, mörk och kylig, men ändå vacker årstid. För mig är det nog den mysigaste årstiden vi har att se fram emot. Visst är det underbart att få tända lite stearinljus i höstmörkret eller ta en långpromenad och njuta av höstens vackra färger?!

Efter hösten väntar julen runt hörnet fortare än vad man tror. Jag tänkte jag skulle vara ute i god tid genom att börja sticka en liten tomteluva till den lilla/lille i magen, så att man kanske hinner ordna med eventuella julkort. Resultatet ser ni på bilden och jag konstaterar att det gick mycket, mycket, mycket fortare att sticka den än planerat ;)

söndag 14 september 2008

Nyfödd!

Välkommen till världen lilla O.
Jag hoppas att den här klänningen i Pippityg, sydd i stl 62/68, kommer att uppskattas. Nu till hösten/vintern passar det bra att ha strumpbyxor och en långärmad body till under klänningen.

Lilla O fick även den här skallran i velourtyg, sydd efter mönster från Kalikå. Den brukar uppskattas mycket av barnen.

fredag 5 september 2008

Nytt projekt!

Nu i veckan var jag på K-rauta och köpte den här träbocken "Stig" för 59 kr. Har nämligen ett nytt projekt på gång till den kommande familjemedlemmen. Tänker inte avslöja just nu vad detta ska bli men ni får gärna gissa vad det ska bli genom att lämna en kommentar :)

Spishandduk

För att piffa upp en tråkiga spisen i hyresrätten har jag sytt en spishandduk i tyg från Marimekko.

Mera påslakan!

Eftersom jag och sambon har en uppsättning av röda påslakan tänkte jag att bebisen också ska få röda påslakan i sin spjälsäng. Tyvärr finns det inte färdigsydda påslakan i rött med flodhästarna på att köpa på IKEA, det finns bara att köpa i grönt. Så nu har jag sytt eget istället eftersom jag gillar det här tyget så mycket!
Mått på påslakanet: 100 x 130 cm
Mått på kuddfodralet: 38 x 55 cm

Klänning


Här är en klänning sydd till lilla E i stl 74/80.

onsdag 3 september 2008

Kjolar

När tjejerna M och E fyllde år fick de bla en varsin kjol med det gröna flodhästtyget från IKEA. I midjan är det bred muddresår som efter smaksak kan vikas dubbelt.




















M är nu tre år och hennes kjol är i stl 98/104.
E är nu ett år och hennes kjol är i stl 74/80.
Eftersom E fortfarande har blöja har jag sytt hennes kjol ca 2 cm kortare framtill så att kjolen får en bra balans i längd eftersom blöjan tar upp lite plats där bak. Detta gör nu att kjolen blir lika lång bak- som framtill.

tisdag 2 september 2008

Barnfilt

Min brors yngsta barn T fyller fyra år i september (oj, vad tiden går fort). T är väl som många andra småkillar då han älskar Pixlars Bilar. Jag har därför sytt denna mysfilt till T som han kanske kan ha i soffan, kyliga höst/vinterdagar. Tyget är köpt på "Ohlssons" som stuvbitar. Det är fleece på ena sidan och bomullstyg på andra sidan av filten.
Måttet på filen är: 80 x 94 cm.

Påslakan till spjälsängen

Från början var detta ett vuxenpåslakan med tillhörande örngott som jag och min sambo har haft. Nu har jag sytt om det till ett påslakan och ett örngott till spjälsängen. Jag är mycket nöjd med resultatet.
Täcket är: 100 x 130 cm.
Kudden är: 38 x 55 cm.